Nieuws


31-12-2022

Voor de 7e keer als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: dit is het momento! 

https://www.destentor.nl/opinie/ook-jouw-moment-komt-in-2023~a7f72625/

 


19-12-22: LIVE OP 3FM SERIOUS REQUEST

Vandaag naar 3FM Serious Request. Daar 3 minuten zendtijd gekregen omtrent 'De laatste golf' en het goede doel Stichting Het Vergeten Kind!! Daarom 10 boeken afgeleverd in het glazen huis aan Rob Janssen van RobvandeRadio!! De totale opbrengst is naar het goede doel gegaan!! RobvandeRadio heeft z'n best gedaan en heeft er voor gezorgd dat er goed is gedoneerd. Totale opbrengst E300,- aan Stichting Het Vergeten Kind. Dit maakt de tussenstand eind 2022 wat 'De laatste golf' heeft opgebracht aan Stichting Het Vergeten Kind E750,-. Dus allemaal dank voor het aanschaffen van dit boek!


05-08-2022

Voor de 6e keer als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: be fast, be happy

https://www.destentor.nl/opinie/trap-em-eens-op-zn-staart-papa-roepen-ze-vanaf-de-achterbank-onderweg-naar-ons-vakantieadres~a2f0ceab/


28-05-2022

Voor de 5e keer als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: waar woke is, is vuur! 

https://www.destentor.nl/opinie/waar-woke-is-is-vuur


06-05-2022

Laatste puntjes op de i.

Dit jaar komt mijn 2e kinderboek uit!

De laatste Golf

Het vergeten kind

Najaar 2022


12-02-2022

Voor de 4e keer als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: duimpjes, hartjes, Lisa en ik zijn dikke matties.

https://www.destentor.nl/opinie/duimpjes-hartjes-lisa-en-ik-zijn-dikke-matties~a56ba368/


04-12-2021

Voor de 3e keer als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: regelrechte trap op die tere zieltjes van de kleinsten des lands.

https://www.destentor.nl/opinie/regelrechte-trap-op-die-tere-zieltjes-van-de-kleinsten-des-lands~a7b34d05a/


17-07-2021

Voor de 2e keer als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: mijn prikkelbare darmpjes veroorzaakten een stikstofprobleempje in de lift.

https://www.destentor.nl/opinie/mijn-prikkelbare-darmpjes-veroorzaakten-een-stikstofprobleempje-in-de-lift~a72c2a59/


30-04-2021

Wauw, als gastschrijver in de Stentor met mijn blog: het journaal opent met sla-besmettingscijfers.

https://www.destentor.nl/opinie/het-journaal-opent-met-soa-besmettingscijfers~a6d36be0/


24-10-2020

Artikel in de Stentor


Totstandkoming ‘Op Zoek naar een Schat’

 

Waarom dit boek?

De Corona heeft, voor velen, voor een ware omslag gezorgd en ik besloot om te beginnen om een verhaal te schrijven voor mijn zoon Tijn. We zaten als gezin wat meer thuis en ik had de tijd. Ik schrijf al vanaf mijn 25e, maar dit zijn vaak korte stukjes, voor de voetbalclub of voor vrienden. Het eerste verhaal wat ik schreef, was ludiek. Het was meer een probeersel. Hierna ben ik me gaan oriënteren via google hoe ik simpel een kinderboek kon schrijven. Gewoon een leidraad, niets meer, niets minder, vandaar uit ben ik begonnen en kreeg ik de smaak te pakken.

 

Het boek gaat over?

Het is een educatief boek en heet “Op zoek naar een Schat”. Het kan gelezen door kinderen vanaf 9 jaar en ouder. Kort samengevat gaat het boek over vriendschap, geschiedenis, leven & dood. Dit alles zit verpakt in een avontuur.

 

Een verhaal dat zich afspeelt in het dorp Heino.

In het boek zijn de hoofdrollen weggelegd voor mijn zoon Tijn en zijn buurjongens Brian en Jurre. Ze wonen in Heino, dus was het voor mij logisch dat het verhaal zich daar zou afspelen. Ze lopen bij elkaar vaak de deur plat om te kunnen spelen. Dat gemoedelijke, de laagdrempeligheid en het contact met de mensen onderling in het dorp Heino is fantastisch. Daarbij heeft er in de Tweede Wereldoorlog in Heino ook het een en ander zich afgespeeld. Van die combinatie heb ik gebruik gemaakt.

 

Een gedeelte van de opbrengst van elk verkocht boek gaat naar de Tobias Sybesma Foundation, hoe kwam dit tot stand?

Toen ik het verhaal schreef had ik in mijn achterhoofd al het idee, om in met dit boek iets te doen m.b.t. een goed doel. Dat past bij dit kinderboek. Dit omdat ‘de dood’ een onderwerp is die in het boek voorkomt. Toen ik in mijn zoektocht naar een illustrator toevallig bij Reitse Sybesma uitkwam, was dit voor mij een bevestiging. Zijn zoon Tobias is 2 jaar geleden op 12-jarige leeftijd overleden aan hersenstamkanker. Reitse Sybesma is, direct na de dood van Tobias, deze foundation gestart. Dit voor het stimuleren en financieren van (onderzoeks-) projecten en initiatieven om dichter tot een oplossing voor hersenstamkanker te komen. Hoe mooi is het om via deze weg geld in te zamelen voor de Tobias Sybesma Foundation!

 

In het boek komen meerdere onderwerpen aan het bod.

Vaak begin ik te schrijven en waar ik dan uitkom weet ik echt niet. Dat maakt het zo leuk en spannend om te doen. Het gaandeweg puzzelen aan een verhaal en er proberen iets van te maken is fantastisch. Niets is mooier om de kinderen op deze manier iets mee te geven en daar hoort dramatiek ook bij. Niet alles gaat altijd goed, er zullen hobbels zijn, kleine en in geval van Tobias hele grote. En als ik dan zie hoe Reitse, ondanks het grote verlies van zijn zoon Tobias deze foundation heeft opgezet en hiervoor geld inzamelt, daar heb je toch diep respect voor. Dat is mooi om mee te geven. Knal ergens energie en positiviteit in, dan komt er beweging, en gebeurt er altijd iets.

 

Het boek is geschreven in Corona-tijd en was eind oktober verkrijgbaar, de gang zat erin!

In mei ben ik begonnen met het schrijven van het boek en deze is op 22 oktober uitgekomen. Binnen een half jaar heb ik, het hele proces, van begin tot eind doorlopen. Uit ervaring, je hoort hier en daar eens wat van andere schrijvers, blijkt dit enorm snel te zijn. Het zal wel zo moeten zijn. Ik ben dit afgelopen half jaar door menigeen keurig op weg geholpen met de totstandkoming van dit kinderboek. Je zou bijna denken dat het zou moeten zijn. Soms heb je het opeens en dat had ik zeker met het schrijven van dit verhaal. Hoe ik het voor me zag is eruit gekomen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.