Bitcoin Benny

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 15:04

Ik loop een trotse collega tegen het lijf. Hij glundert en schreeuwt tegen me als hij me tegemoet komt op de gang. We delen een ferme handshake en knuffelen elkaar. Zijn naam is Benny, Bitcoin Benny! Zoals je twee jaar geleden kon lezen in mijn blog ‘Crypto Gekkies’ staat Bitcoin Benny, bij ons op de zaak, op eenzame hoogte. Bitcoin Benny is de pionier die ons hele bedrijf gek heeft gemaakt omtrent crypto. Als Benny er soepeltjes bij loopt betekent dit al snel dat de bulls in charge zijn, zoals Benny dat zegt. We staan voor de koffieautomaat. ‘Hoe is het pik?’ vraagt hij. Lekker Ben, gaat uiterst goed MAAT, groet ik hem. ‘Fijn te horen vriend,’ grimast hij. Is je nieuwe boot al besteld Ben?” Hij schudt zijn hoofd en zegt, “uptober was weer een ouderwets goede maand en moonvember komt eraan. De bullmarkt is nog maar net begonnen. Wellicht komt er nog een correctie, dus tijd zat vriend.”

 

Bitcoin Benny wordt binnen ons bedrijf op handen gedragen. Zijn status heeft Elon Musk achtige proporties aangenomen. Alles wat hij zegt word analytisch bekeken en tot in de puntjes na besproken. Negentig procent van de firma is, uit het niets, in het in het walhalla gestapt wat crypto heet. De ongeduldigheid van menig handlanger is de afgelopen anderhalf jaar enorm op de proef gesteld. Want echt lekker ging het niet in het crypto paradijs. Echter waarschuwde Benny ons hiervoor in één van zijn toespraken. Daarbij gaf hij aan dat accumuleren in een slechte periode het beste medicijn was. Als mensen ergens veel van af weten willen ze dit graag tentoonspreidden. Het resulteert al snel in het gebruiken van veel moeilijke termen. Benny is ook zo’n persoon. De technische termen vliegen ons om de oren. Een grote groep collega’s, waaronder ikzelf, haken dan erg snel af in zijn relaas. Maar we hebben geluk, Ronnie is er vandaag ook bij, dus zit het klootjesvolk wat aan Bennies lippen hangt safe. Een snelle knik vanuit Ronnie brengt de gemoederen weer tot bedaren.

 

Collega Ronnie, ook wel doctorandus punt-komma genoemd, is de whizzkid als het gaat om de kleine lettertjes. Daarbij kan hij erg goed luisteren en is zijn spanningsboog uitmuntend te noemen t.o.v. het gajes wat bij ons rondloopt. Kortom, daar hebben we er niet veel van, dus Ronnie mag blijven. Nadat Benny zijn lezing heeft afgerond en verder moet, vertaalt Ronnie voor het klootjesvolk wat er nou in godsnaam is gezegd. Alleen de term DIEJORRR was een lastige. Ronnie komt hier later op terug. De neusjes staan voor even weer dezelfde kant op. Er is rust in de tent.

 

Maar niets is minder waar. Het dilemma is dat Bitcoin Benny de kudde al in een vroeg stadium is ontstegen. Hij staat helemaal alleen op de top van die gigantische hoge berg. Gek genoeg ontstaat er dan vanzelf een stroming die denkt, ‘daar vind ik wat van’. En als mensen ergens iets van gaan vinden, moeten we hen zeer serieus gaan nemen, althans dat verwachten ze. Doen we dit niet, dan volgen er maatregelen. Maatregelen in vorm van luidkeels praten bieden dan uitkomst. Men moet immers toch gehoord worden. Kortom, er ontstaat nogal wat ruis. Er zijn dus wat andere paradijsvogels die naast Benny, op die onnoemelijke hoge berg, plaats willen nemen. Dat mag, maar dit gaat ten koste van het voetjesvolk. De lezingen zijn niet meer bij te houden. Werken is er niet meer bij want de Mikie Memecoins, Coentje Cardano’s en de Shenkie Solana’s hebben ook recht van spreken! Alles moet gedeeld worden. De meute probeert het allemaal te verwerken, maar sommigen zijn het spoor bijster.

 

Als ik s’ avond, na een dag hard werken thuiskom, plof ik neer op de bank. 

Een bericht van Ronnie knalt de groepsapp binnen, ‘Do Your Own Research (DYOR), voor jullie beter bekend als DIEJORRR’, staat er! Duimpjes en hartjes domineren vervolgens mijn scherm. De werkdag zit er weer op. Nu Uptober is afgesloten en Moonvember eraan komt is één ding zeker. Bitcoin Benny is terug!

Reactie plaatsen

Reacties

Benny Michel
7 maanden geleden

Mooi verhaal Dennis… zelf ik ben niet thuis in de wereld van Bitcoin…