Heino's paasvuur

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 17:48

Eerste paasdag 2023 was er één om in te lijsten. De vriendengroep ’t Giet Vedan uit Heino trok alle slingers uit de kast om van Heino’s Paasvuur één groot feest te maken. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit gelukt is. Bij aankomst was er ruimte genoeg om de fiets netjes weg te zetten. De verkeersregelaars stonden hun mannetje en dirigeerden iedereen het terrein op. Aangekomen op het feestterrein waarbij het vuur traditioneel een ongekende hoogte bereikte, blijkt het ieder jaar weer een grotere feestlocatie te worden. Aan alles was werkelijk gedacht. Snel kassa’s, eettentjes, genoeg locaties om je drankje te bestellen en niet te vergeten een joekel van een feesttent. Een grote groep vrijwilligers leidde het feest in goede banen.

 

‘t Giet Vedan heeft dit jaar echt uitgepakt. DJ Frisson joeg, net zoals bij de Pompdagen, een bult energie de tent in. Toen de band Ancora hierop het podium betrad bereikte het publiek, net als het vuur buiten, haar kookpunt en dit op een positieve manier. De band zette haar tweede nummer ‘Door Storm en Woeste Regen’ in en werd spontaan verrast door de bevlogenheid van het Heino’s publiek. Werkelijk iedereen ging los door op zijn of haar manier het lied mee te galmen, te schreeuwen of te blèren. Dit van jong tot oud, zowel voor- als achterin de tent. Mannen en vrouwen gingen op elkaars schouders en de handen gingen in de lucht. De band maakte haar populariteit meer dan waar. ’T Giet vedan maakt als organisator, ook dit jaar, de verwachtingen wederom meer dan waar. Het is zowaar een kleine Pompdagen geworden. Het paasvuur staat centraal en zo zal het altijd zijn! Maar het gevoel voor een goed feest heeft de vriendengroep uit Heino feilloos in de smiezen. Ga zo door ’T Giet Vedan, wat hebben jullie er een buitengewoon vet feest van gemaakt. Zelfs mensen uit de omliggende streken trekken naar dit jaarlijkse paasvuurfeest toe. Een Zwollenaar gaf aan voortaan elk jaar terug te komen. Waarom? Zijn antwoord was veelzeggend, ‘een briljant feest door een vriendengroep bedacht, dat is uniek, dit moet je meemaken.’

 

Een vriendengroep welke ooit begon met een klein paasvuur en dit steeds meer tot een dorpsfeest heeft ondergedompeld. Petje af! Het heeft gezorgd voor een vaste prik in de feest-agenda van velen. ’T Giet Vedan, klasse gedaan en dank voor een top-avond. Eerste paasdag 2024 staat alweer genoteerd, want dan gaat het weer ouderwets los in het kleurrijke dorpje Heino. Ik kan niet wachten. Tot volgend jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Lisa
een jaar geleden

Wat een leuk stukje! Bedankt voor de complimenten. We streven er elk jaar weer naar om het een stapje uit te breiden. En wat hebben wij ook genoten! Leuk om dan een reactie als deze te mogen lezen. Tot volgend jaar! Groeten Lisa, namens ‘t giet Vedan.

Ps we vinden het leuk dit te posten op onze socials, houd deze in de gaten dan zie je hem waarschijnlijk verschijnen!