Heino in Heino

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 17:11

Ken je dat gevoel, het gevoel dat je echt iets gemist hebt. Dat had ik vandaag. Ik kreeg een appje vanuit de Zwolse community met de vraag, ‘Dennis ben jij er geweest?’ Ik wist niet waar het over ging, maar daarna vlogen de appjes me om de oren. Veel vragen kwamen mijn kant op. Jij woont toch in Heino? Jij woont toch, zoals jij dat zegt, in het mooiste dorp van Salland? Bij jullie gebeurt het toch allemaal? Ik antwoorde volmondig met JA, maar wist nog steeds niet waarover het ging.

 

Opeens kreeg ik een foto van een erg oude man opgestuurd. ‘Ik ken die vent niet,’ antwoorde ik. Daarna kreeg ik een filmpje. De oude man van de foto trad op. Hij had een zwarte zonnebril op, ‘Interessant’ dacht ik! De man stond op een podium en was aan het playbacken. De zaal was afgeladen vol en een gepassioneerd publiek ging geheel uit z’n plaat, ‘Boeiend’ dacht ik! Opeens zag ik een paar bekende ‘Hot Shots’ vanuit de Heinose community door het beeld heen paraderen. Ze stonden blij in de zaal. Ze maakten foto’s van hem. Hier en daar werd een dansbeweging in gang gezet, althans gepoogd, maar het mag gezegd worden, ‘Dit moet een icoon zijn, dat kan niet anders,’ dacht ik!

 

Toen de oude man begeleid door zijn manager het podium werd afgetild, kreeg ik oprecht kippenvel. Opeens snapte ik het publiek, hier moet je bij zijn geweest. Deze man is een klasse apart, kalibertje Messi, als je het mij vraagt. Deze man werd verafgood door er alleen maar te zijn. Dat kan natuurlijk maar in één dorp in Nederland gebeuren, inderdaad in Heino.

 

Ja hier gebeuren grootse dingen hoor. We draaien onze handen niet om voor de celebs. Op de socials is de playbackende en zonnebril dragende oude man met z’n Duitse schlagermuziek, trending. Nu was het een grootheid welke het dorp op z’n grondvesten deed trillen, maar volgende maand pakt het dorp het nog groter aan. Dan zal de alom bekende band Ancora, bij het jaarlijkse paasvuur, de tent gaan plat spelen. Als er muziek bij komt kijken in de breedste zin van het woord, dan gaat het los in Heino.

 

Heino was in Heino en ik was er niet bij, een gemiste kans. En die gedachte is een pittige werd mij medegedeeld. Maar één ding is zeker, bruisen doet het zeker in het mooiste dorp van Salland. Op naar het volgende feest. #paasvuur #koningsdag #90party #pompdagen #oktoberfest #heinoinheino

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jen
een jaar geleden

Mooi geschreven Dennis, wel jammer dat je er niet bij was.

Ton Spekschoor
een jaar geleden

Hoi Dennis
Wij zijn diep ontroerd door de wijze waarop jij verslag heb gedaan over het optreden van Heino,door Wil vroeger aanbeden.Na het optreden hebben wij hem meegenome.

ThErik
een jaar geleden

Haha. Der Alte. Maar dan niet uit dir Krimi maar die met die robuuste stem. Noch immer. Mn broer heeft de eer met m gehad op een cruise vanuit Florida. Maar ook Hedon was hij te bewonderen en nu zelf H in H. Unglaublich. En dat allemaal na einer Bar in Mexico. Karambaaa!