Bronstijd

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 10:34

Bronstijd

 

Journaal

Komende zomer gaat het los in de kroegen. De bronstijd is aanstaande. De versoepelingen komen eraan. Dit zal door de jongeren letterlijk en figuurlijk met open armen worden ontvangen. Er zal een hormonale explosie plaats gaan vinden. Binnenkort hebben we het niet meer over de dagelijkse corona besmettingscijfers. Het acht uur journaal gaat er deze zomer anders uit zien. Annechien Steenhuizen opent met de dagelijkse SOA besmettingscijfers. Ze spreekt over een beestenboel.

 

Binnenlandnieuws

Good old – Gerrie Eickhof, inmiddels voorzien van zijn terugkomende afro kapsel, staat ergens op een dampend plein in het verre oosten. Ernstig geeft hij aan dat iedereen hierna gesmacht heeft . Gerrie zal dit overigens op z’n Gerries aankondigen, met zijn welkbekende hangende lip en die nasale toon waarmee het nieuws op locatie verslaat. Op de achtergrond gaat een kolkende kliek jeugdpuistjes elkaar te lijf en druipt en kruipt het daar waar het niet kan.

 

Buitenlandnieuws

We gaan door naar het buitenlandnieuws. We zien, vroeg in de ochtend, op het strand van Benidorm een kudde Hollands lillend bloot snel hun handdoekjes op de strandbedjes neerleggen. De jonge Nederlandse bejaarden van tegenwoordig weten zichzelf goed te onderhouden.  Eerst hun eigen wereld, dan komt de rest vanzelf. Voelt u zich als 65 plusser aangesproken, rustug, het gaat  over de mensen op het strand!

 

Nieuws in het kort

Ron Fresen staat ergens op een dak van een gebouw in Den Haag. Hij staat er afgemat bij. Telkens die klotetrap omhoog voor dat kleine stukje zendtijd, Ronnie wordt er niet vrolijk van. Elektro stress maakt Ronnies zendtijd nog korter, hij gaat haperend in beeld ten onder. We schakelen snel door naar de studio en Ron word bedankt. Annechien heeft nog wat streeknieuws en geeft aan dat Rico & Sticks opnieuw samen de studio in duiken.

 

Het Weer

Gekke Gerrit Hiemstra laat een zomerse foto zien van een overvolle Wythemerplas. Op de achtergrond staat een auto in beeld. Met de achterklep omhoog en een paar mooie woofers in de hoedenplank. Iedereen lacht, heeft plezier en geniet volop. Opgezwolle bloeit weer als nooit tevoren.

 

Deze is gepubliceerd in de Stentor zaterdag 1 mei. Onderstaand de link, hierbij staat onderaan een poll om mijn stukje te beoordelen met een aantal sterren. 

https://www.destentor.nl/dossier-gastschrijvers/het-journaal-opent-met-soa-besmetenshy-tingsenshy-cijenshy-fers~a6d36be0/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.