Be fast, be happy

Gepubliceerd op 1 augustus 2022 om 13:08

Een paar weken voordat de zomer aanvangt is ons gezin in blijde verwachting van de aankomende vakantie. Waar we heen gaan? De Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk welteverstaan! Ik heb daar ooit samen met mijn zus een chalet op de kop getikt. Dit voor de verhuur van dit mooie stukkie triplex, maar ook om deze residentie zelf aan te doen. Oftewel, sinds een aantal jaren stuiven we met ons gezin naar dit magnifieke buitenverblijf toe.

 

Vroeger vlogen we, maar de laatste jaren pakken wij onze bolide om vervolgens richting de Franse Riviera te knallen.  Waar het af en toe spaak loopt binnen ons gezin is de voorbereiding van deze expeditie. Ik hou van een strakke edoch, straffe planning, oftewel de horloges staan gelijk en de neuzen dezelfde kan op. Mijn vrouw denkt daar anders heel over en bezit meer het ‘Flower Plower gehalte’. Haar wereld is een grote happiness van het kaliber ‘laat het los’ en ‘don’t hurry, don’t worry, be mindful’. Niveautje slipper noem ik het ook wel. Vooral het ‘don’t hurry’ heeft zij tot een kunst verweven en dit geld overigens niet alleen tijdens ons reces.

 

Er zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar laten we eerlijk zijn, we zijn natuurlijk niet met z’n tweeën. Want achterin zit de levende inboedel, met een I-pad op de achterbank. Weliswaar allebei in een grote winegums-trip, maar wakker genoeg om af en toe de wijsneus uit te hangen. Er is geen sprake van ‘don’t hurry, be happy’, het asfalt moet eruit worden gejaagd op die Route de Soleil. D’r an Dennis en ‘Trap em eens op z’n staart Papa’ zijn gevleugelde uitspraken welke vanaf de achterbank naar m’n kop worden geslingerd. Kortom, wij zitten met 6G in onze mik in de autostoel gedrukt tijdens de 24-uurs van de van Vilsterens, om vervolgens gas terug te nemen als we op bestemming zijn. Dan zijn we allemaal weer peace and free en gaan de slippertjes aan. Trekken hierna een blik bier open, steken de BBQ aan en nemen uiteraard ruimschoots de tijd voor ons ongedwongen feestmaal. De vakantie is nu echt begonnen!  

 

Dennis van Vilsteren (42), erkentelijk gastschrijver, brengt in het najaar zijn tweede kinderboek ‘De laatste golf’ uit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.