De laatste golf

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 13:15

Na ‘Op zoek naar een Schat’ komt binnenkort mijn tweede kinderboek ‘De laatste golf uit’. Dit zal omstreeks de Kinderboekenweek (5-16 oktober) zijn.

 

Het verhaal speelt zich af in het begin van de zeventiende eeuw. Suus en Job zijn weeskinderen en zitten al op vroege leeftijd in een weeshuis, omdat hun ouders niet voor hen konden zorgen. Vanaf dat moment zijn ze boezemvrienden. Al op hun twaalfde moeten ze het weeshuis verlaten, er is voor hen geen plek meer. Ze moeten op straat leven. Omdat ze geen zilvermunten hebben om eten te kopen, stelen ze een paar appels, met als gevolg dat ze opgepakt worden en in de gevangenis worden gezet. Hier zitten ze vervolgens vier jaar vast. Suus en Job weten met hulp van twee medegevangenen te ontsnappen en dan begint een groots avontuur. Omdat ze uit handen willen blijven van de bewakers is het plan om ongezien op een zeilschip te komen welke op het punt staat te vertrekken, wat hen lukt. Het grote zeilschip blijkt deel uit te maken van een ontdekkingsreis. Ze worden op het schip opgevangen door een ervaren zeevaarder genaamd Richard. De ontdekkingsreis maakt inmiddels koers naar het westen. Een bijzondere reis staat hen te wachten.

 

Omdat Suus en Job weeskinderen zijn hebben ze nooit de stabiliteit van een thuis gehad. Ze zijn nooit door iemand gehoord of gezien, ze beginnen het verhaal als vergeten kinderen, maar zullen aan het einde jonge zelfverzekerde volwassenen zijn. De ervaren zeevaarder Richard heeft hier een groot aandeel in. Maar Suus en Job zorgen hier onbewust ook zelf voor. Het verhaal gaat over kansen. Sommige kinderen groeien op met talloze kansen en keuzes in het vooruitzicht, maar wat als je maar één ticket, één kans hebt! Suus en Job pakken hun kans om te ontsnappen en bewandelen vervolgens vol overgave hun avontuur. Opeens dienen zich wel keuzes en kansen aan. Soms via de hulp van anderen, soms via onverklaarbare hogere machten en soms bewerkstelligen ze het gewoon zelf. Een avontuur met vele hobbels, of beter gezegd hoge golven. Telkens komen ze iets verder en als ze worden teruggeworpen is er aan wilskracht geen gebrek, ze hadden immers maar één kans, kortom, niets te verliezen!

 

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Celien Holkamp. Ton Herbrink heeft de eindredactie verzorgd en Benny Michel heeft het geheel grafisch ontworpen en samengesteld. Dankzij hun inzet en tijd is het een prachtig boek geworden. Oftewel, deze ‘Must Have’ moet straks in elk huishouden liggen. Heb je geen kinderen, misschien is het wat voor een nichtje of neefje. Inderdaad, het kinderboek is te lezen door zowel jongens als meisjes.

 

Ook bij dit boek heb ik gekozen voor een goed doel, namelijk: ‘Stichting Het Vergeten Kind’. Per verkocht boek gaat er een donatie naar deze stichting. Een stichting met als doel dat kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat zij uitgroeien tot gelukkige volwassenen en volwaardig meedoen in de maatschappij.

 

Kortom, een spannend avonturenboek maakt zijn opwachting. De laatste golf! 144 pagina’s dik, 21 hoofdstukken lang. Een positief verhaal met hier en daar grappige momenten. Maar vooral, een puntje op je stoel gevoel, met af en toe een race tegen de klok. De leeftijdscategorie waarin dit boek gelezen kan worden is vanaf 10 jaar!

 

Het boek zal 15 euro kosten en in meerdere winkels komen te liggen. Het boek is uiteraard ook te bestellen bij mij of via mijn site BoekenvanVilsteren.nl. Mocht je al interesse hebben, stuur mij een persoonlijk bericht. Dan ligt het, zodra het uitkomt bij jullie in de bus. In de maand oktober worden er geen bezorgkosten berekend in Heino en Zwolle (kies dan in verzendoptie 'ophalen in Heino'), een niet te missen kans zou ik zeggen! Tot snel.

 

Dennis van Vilsteren

BoekenvanVilsteren

Reactie plaatsen

Reacties

Hanneke van der Kolk
2 jaar geleden

Wat een mooi eerbetoon in je nieuwe boek!! Natuurlijk willen wij er 1 van je kopen. Liefs!!

Sander L
2 jaar geleden

Hoi Dennis, wat leuk dat je weer een boek hebt uitgegeven, uiteraard meteen besteld voor mijn dochter

Groet Sander

Nellie Buitenhuis
2 jaar geleden

Geweldig.

Ria Middelkamp
2 jaar geleden

Hoi Dennis ik wil wel een boek van je