Karikatuur

Gepubliceerd op 28 oktober 2022 om 18:25

Eindelijk hebben jong en oud weer een doel voor ogen in het weekend. Pak die tas maar weer uit de schuur, kelder of kast, smeer de kicksen maar weer in, want het voetbalseizoen is weer begonnen. Na een hete zomer betreedt elk team weer de Kjelvik Arena, zoals het mooie sportpark in Heino ook wel wordt genoemd. Een ieder heeft verschillende redenen om weer tegen het spreekwoordelijke balletje te trappen. Na een hete zomer was men even vergeten welke karikaturen er alweer in het team zitten en zoals ook elk seizoen, blijkt er niet zoveel veranderd. Hieronder zijn een paar karikaturen opgesomd die u in uw team zou kunnen treffen!

 

De Fanatiekeling

Ieder team heeft er wel een paar van. De fanatiekelingen. Ze voelen zich al snel het verlengstuk van de trainer en proberen dit over te brengen op de rest van de groep. Ze gaan voorop in de strijd en zijn bereid tot het uiterste te gaan. Ook verbaal steken ze er met kop en schouders bovenuit. Dit heeft niets met het IQ te maken van de persoon in kwestie, ze schreeuwen gewoon ontzettend hard. Op het veld, vanuit de dug-out of tegen de scheidsrechter. Toch is hun ‘moment of fame’ al vaak in de kleedkamer. Bij de gezamenlijke yell voordat het team het veld zal betreden, gooit de fanatiekeling er nog een paar oneliners uit, om als klap op de vuurpijl zijn betoog te eindigen met een ferme en nog eens ontzettend harde schreeuw, want dat galmt nou eenmaal wat lekkerder in de kleedkamer dan buiten. Je kan ze er maar bij hebben, iemand moet het doen.

 

De Hartelijke

Het zijn de sociale en prettige persoonlijkheden die in het team zitten. Meedoen is belangrijker dan winnen. Het zijn allemansvrienden en de derde helft is een erg belangrijk aspect voor deze groep. Ze hebben af en toe moeite met het geschreeuw en gedram van de fanatiekeling, maar zijn doorgewinterd genoeg om zich er niet te veel van aan te trekken. Met de beide beentjes op de grond dragen zij wijselijk hun oordopjes in de kleedkamer. Omdat ze de tegenstanders nou eenmaal twee keer per jaar tegenkomen, ervaren zijn een band met hen. Ze maken voor, maar ook tijdens de wedstrijd graag een praatje met hen, dit ter frustratie van de fanatiekeling. Ze zorgen voor een nuchtere balans binnen het team. Gouden gasten om erbij te hebben.

 

De Paleo-Pegan-Intermittent Fasting Detoxers

Je kent ze wel, in ieder team vind je ze. Deze groep mensen vecht al jaren tegen de overtollige kilo’s en plegen, ergens aan het einde van hun vakantie, halsoverkop een interventie op zichzelf. Zo gaan ze ineens aan het begin van het seizoen, uit het niets, gezond eten en men belooft te matigen in zo’n beetje alles. Het verstand gaan op standje 0.0. In het elftal weten de teamgenoten vaak al dat het onbegonnen werk is, maar desalniettemin laat elke teamspeler de persoon in kwestie in zijn of haar waarde. Echter is er onderling, buiten de detoxer om, al vrij snel een schaduw-appgroep aangemaakt en wordt er grof ingezet op vraag wanneer de handdoek door de paleotijger de ring wordt ingegooid. Wat dat betreft een tikkende tijdbom, maar van nature altijd goed volk!

 

De Verontwaardigde

Ieder team kent zijn of haar pappenheimers. Het type dat altijd maar weer een weerwoord klaar heeft. Ze kunnen tot ongekende hoogten in de irritatiezone komen van velen. Met name bij de tegenstander, maar ook bij de scheidsrechter en zijn of haar eigen teamgenoten halen ze gerust het bloed onder de nagels vandaan. Ze hebben een andere blik, hebben vaak vragen, ageren tegen alles en iedereen, doordat ze overgevoelig zijn. De Hartelijke krijgt ze nog het meest in toom door te benaderen met een laagdrempelige touch. Al met al worden ze toch geaccepteerd. Het hoort nou eenmaal bij het meubilair van het team, daar wordt niet aan getornd.

 

De Vluchters

Een zeer herkenbare groep. Deze personen hebben zich de afgelopen zomermaanden uit de naad gewerkt voor het gezin, althans dat is hun versie van het verhaal. De teamgenoten in kwestie weten wel beter. Algemeen bekend is dat de eega van desbetreffende niet is uit te staan, kortom men leeft onder het juk van hun eega. De personen uit deze groep willen op de wedstrijddag het liefst zo vroeg mogelijk weg en blijven uiteindelijk het langst in de kantine zitten, om vervolgens een teamgenoot of zelfs een willekeurig iemand, mee te sleuren naar de kroeg. Gloreren vaak in een feestcommissie van het team en zijn altijd van de partij. Een boottocht naar Newcastle United, een wedstrijdje Barcelona met een paar overnachtingen, het komt vaak uit hun koker. Ze gaan tijdens feestjes helemaal uit hun dak, wat vaak achteraf een goed verhaal oplevert. Kortom een niet te missen noodzaak binnen het team.

 

Nu we de karikaturen met elkaar hebben doorgenomen kun je zelf de conclusie trekken wel karikatuur het beste bij je past. Om het er vervolgens in de catacomben van de Kjelvik Areana, of in de kantine met elkaar over te hebben, zodat we niet in, maar ook buiten het veld weer op scherp staan. 

 

Iedereen een voorspoedig seizoen gewenst!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.