6 x 42

Gepubliceerd op 24 november 2022 om 20:52

Ken je dat? Met een onbekend persoon een lichtelijk akkefietje hebben, vervolgens onuitgesproken uit elkaar gaan, want je kent diegene toch niet, om elkaar op een later tijdstip toch weer ergens tegen te komen. Dat overkwam mij laatst. Nou moet je niet denken, ‘poeh poeh, opgewonden standje hoor die Dennis’, nee, nee, ik kan jullie verzekeren, ik schurk tegen het roomse van de paus aan.

 

Terug naar de bovenstaande casus, we gaan ons even dieper in deze materie begeven. Laatst zag ik een man, van middelbare leeftijd, met een 6 x 42 verrekijker om zijn nek. Hij stond aan de rand van het bos. Allemaal prima, ieder zo zijn ding, dacht ik nog. De mildheid slaat potdomme ook bij mij toe. Die man houdt van de vogeltjes en de diertjes en dat mag. Mij zou je om die reden niet in het bos tegenkomen.

 

Enfin, als een dampende Freek Vonk maakte, de beste meneer, ernstig bezorgde gebaren naar mij, terwijl ik in de auto zat. En omdat ik nou eenmaal niet vies ben van een spelletje 30 seconds, was ik hardop denkend aan het raden wat hij uitbeeldde. Kortom, ik was volledig afgeleid! Dat duurde niet lang, want het moment daarop lag het projectiel waar wij het over hebben, al strak gelamineerd op de straat. Mensen die met hun auto de raarste capriolen uithalen om een dier te ontwijken welke niet groter is dan, bijvoorbeeld mijn middelvinger, zijn op z'n zachts gezegd avontuurlijk ingestelde mensen. Ik val niet in die categorie. Daarbij reed ik in de Tesla van mijn bloedgabber Gerrie, welbekend van mijn vele vorige blogs, welke kilo technisch niet de lichtste is en dan heb ik het uiteraard over de Tesla. Kort gezegd, een decadente Teslarijder en een vogelaar, het zou een enigszins opmerkelijke combinatie zijn, maar alles kan. We kunnen er van uit gaan, het gevogelte lag al lang en breed uitgesmeerd op het asfalt, hier was geen eer meer aan te behalen. Ik zwaaide nog naar de man die met zijn 6 x 42 verrekijker om zijn hals, boze gebaren jegens mij maakte. Ik beeldde een schouderophalend persoon uit en ging ervan uit dat de beste man, mij, maar zeker ook de situatie volledig begreep. Vervolgens gaf ik wat gas bij en genoot van het bos, met pal daarnaast de weilanden en de koetjes en kalfjes, nu het nog kan. Een nog steeds prima combinatie wat mij betreft.

 

Bizar toch, kom ik deze beste man een klein half uurtje later tegen in de plaatselijke supermarkt. We kijken elkaar aan en hij herkende mij direct en dit zonder te kijken door zijn 6 x 42 verrekijker, de man had toch scherpere ogen dan ik dacht. Ik zwaai naar hem, schouderophalend gebaar ik nogmaals de desbetreffende hapsnurker dat er echt niets aan te doen was. Zo klaar als een klontje. Toch stapte hij resoluut achter de schappen vandaan, kwam naar mij toe om nog even verhaal te halen! De scene die volgde zal ik jullie besparen. Laten we het erop houden dat iedereen, in het pittoreske dorp Heino, nu op de hoogte is van het ONHEIL wat er zich die dag aan de rand van het bos heeft afgespeeld.

 

Ik hoopte dat we met elkaar in gesprek konden gaan, maar dat was lastig, temeer omdat de beste man er een woordenschat op na hield waar ik met m’n MAVO-Nederlands niet tegenop kon. Laten we het erop houden dat we niet konden spreken van een voldragen dialoog. Het werd een onmetelijk relaas. Het was, wat mij betreft, geen consistent dispuut. Nou dan kan je mij wegdragen hoor, niks dan lof voor zijn vocabulaire. Ik gaf hem direct gelijk, soms merk je dat er geen ruimte meer is. Er tegenin gaan had op dat moment geen zin!

 

Geen delicaat woordje is te vinden in mijn nieuwe kinderboek De laatste golf, het is goed te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder! Schroom daarom niet om HET kinderboek van 2022 te bestellen! Het wordt door kinderen veelal omschreven als ‘spannend’ en daarbij springen de tekeningen eruit, aldus sommige reacties. Dat kan ook niet anders, want Celien Holkamp heeft haar creativiteit erop losgelaten, met als resultaat, prachtige illustraties. De eerste recensie; ‘Een heel erg leuk boek, het cijfer: een 9,5!’ Dank Eva!! Per verkocht boek gaat er een donatie naar Stichting Het Vergeten Kind.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jenny
2 jaar geleden

Heel mooi geschreven Dennis.