Dit is het momento

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 11:21

Opeens stuift een verkenner over het Stratego-bordspel, de vlag is gevonden. Wat volgt is een gebalde vuist van mijn zoon. Yes, gewonnen! Meneertje Smard-Ass, of mr. Wijsneus heeft zoals wel vaker in 2022 zijn vader verslagen met een spelletje. Elf jaar en meneertje bijdehand is me nu al te slim af. Of ik het kan hebben? Nee natuurlijk niet, maar het was weer zo’n moment van hem.

 

Iedereen heeft zo zijn of haar momenten, zo ook het jaar 2022. Het komt er en opeens voelt iedereen, het moment. Opeens is iemand, een land of een team daar. Het is de scherpte van veel mensen. De bewustwording, het met z’n allen voelen dat er iets broeit of aankomt, dat is wat iets ineens bijzonder maakt. Het is de energie van velen wat van een moment, het moment maakt.

 

Was het moment er voor Vladimir of toch voor Zelenski? Was het ons kabinet of toch de boeren? Mbappe dacht eraan, maar toch werd het Messi. Waarom? Het ging om de energie. De power van het Oekraïense volk, de standvastige boeren en het ultieme geloof van de Argentijnen in een wereldtitel. Wat we ook van elke situatie vonden of vinden, wie er nou wel of niet gelijk heeft, daar gaat het niet om. Het is de verbinding wat vele mensen op exact hetzelfde moment voelen, daar kun je niet omheen en dat is waar we het jaren later nog steeds over hebben. Het bewust met elkaar verbonden zijn. Zo bijzonder, zo mooi.

 

Met z’n allen open staan voor het moment! Ook al denk je soms, dat klopt van geen kant joh, kom op man! Het maakt allemaal niet uit, er komt altijd een reactie, het is juist dan de roering welke het teweegbreng. Die beleving, dat is prachtig.

 

Fijne feestdagen en maak er wat van! Ook in 2023 krijgt eenieder zijn of haar moment. Pakken hoef je het niet. Daar zorgt de bewuste energie en scherpte van vele anderen op dat moment wel voor! Het maakt van een moment, het moment, dat is waar het om gaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.